Πώς να καθαρίσω ασημένια κοσμήματα

Τα ασημένια κοσμήματα είναι πανέμορφα και ανθεκτικά και σίγουρα όλοι μας έχουμε κάποια στη συλλογή μας. Είναι ανθεκτικά και το μόνο κακό που έχουν είναι ότι μετά από καιρό θαμπώνουν και μαυρίζουν. Και μπορεί να συνεχίζουμε να τα φοράμε και έτσι γιατί αποκτούν μια κάποια πιο vintage διάσταση αλλά τα καλογυαλισμένα και αστραφτερά ασημένια κοσμήματα είναι αυτά που πάντα τραβάνε το μάτι. Και υπάρχουν τρόποι να επαναφέρουμε τα ασημένια μας κοσμήματα στην αρχική αστραφτερή τους κατάσταση, στο σπίτι μας με φυσικά υλικά, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

Μαγειρική σόδα

Για αυτή τη μέθοδο, χρειάζεστε μόνο ένα μπολ, αλουμινόχαρτο, μαγειρική σόδα και βραστό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για κοσμήματα από καθαρό ασήμι ή επάργυρα κοσμήματα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και για άλλα αντικείμενα, όπως ασημένια μαχαιροπίρουνα. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για ασημένιες αλυσίδες.

Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάτο του μπολ που χρησιμοποιείτε φροντίζοντας να τον καλύπτει όλο.

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

Βάλτε μέσα τα κοσμήματα που χρειάζονται καθάρισμα.

Ρίξτε το βρασμένο νερό στο μπολ, φροντίζοντας τα κοσμήματα να είναι πλήρως βυθισμένα.

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι, για να ανακατέψετε τα κοσμήματα στο διάλυμα. Το νερό θα μυρίζει λόγω της απελευθέρωσης αερίου υδρόθειου (2).

Μετά από περίπου ένα λεπτό, αφαιρέστε τα αντικείμενα, με προσοχή γιατί θα είναι ζεστά.

Στεγνώστε τα με ένα πανί.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *